vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Kreta
Kreta (of Kreta) is gelegen in de Ionische Zee en is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in deze Zee. De Grieken noemen Kreta Κέρκυρα (Kerkura/Kerkira/Kerkyra). Kreta staat bekend als 1 van de Ionische Eilanden van Griekenland.

De Ionische Eilanden zijn een Griekse eilandengroep en tevens een regio. We vinden de Ionische Eilanden ten westen van het Griekse vasteland.

Traditioneel heten de eilanden in het Grieks: Heptanisia, wat zeven eilanden betekent, naar de voornaamste eilanden van de eilandengroep, maar ook een aantal kleinere eilanden behoren ertoe. De zeven voornaamste eilanden zijn: Kreta, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Paxi, Zakynthos en Kythira

Kreta ligt dus in het noordwesten van Griekenland, het eiland ligt zelfs zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanië en deels voor die van Griekenland zelf ligt. De kortste afstand tussen Kreta en Albanië bedraagt niet meer dan twee kilometer.

De hoofdstad van Kreta is Kretastad (Kerkyra) en ligt aan de oostkust van het eiland.

Buiten het vakantieseizoen valt er op Kreta behoorlijk veel regen waardoor het hele eiland erg groen aandoet. De regenval wordt namelijk gecombineerd met een heerlijk klimaat, waardoor Kreta vooral gedurende de zomermaanden erg in trek is onder toeristen.

neckermann Neckermann
Neckermann is de grootste reisorganisatie in Nederland op het gebied van vliegvakanties en heeft een zeer ruim aanbod aan vliegvakanties binnen Europa. Neckermann heeft verschillende reizen naar Kreta en Kreta waaronder goede all-inclusive aanbiedingen.

boek-vakantie Boek-Vakantie.com
Deze website biedt een helder overzicht van de verschillende vakantie aanbieders. De aanbieders zijn voor u geselecteerd per land, stad en verschillende reis soorten. U kunt zo gemakkelijk de beste reis of goedkoopste vakantie vinden naar het land van uw keuze..
ferio Ferio.nl
Ferio is een merknaam van Bizztravel dat uit de internationale taal Esperanto komt en letterlijk vakantie betekent. Bizztravel is een gerenommeerd en toonaangevend bedrijf in de Nederlandse reiswereld, waar diverse producten onder eigen label worden samengesteld en verkocht. Dit doen zij inmiddels al ruim 20 jaar en met succes!
Bizztravel Bizztravel
Bizztravel Vliegreizen naar de Zon biedt fantastische vliegreizen naar de zon tegen superscherpe prijzen! Bij Bizztravel kan men kiezen uit een breed aanbod naar o.a. Kreta en Kreta.
sunweb Sunweb
Sunweb is een zeer bekende reisorganisatie, met veel zon vakantie mogelijkheden. Sunweb heeft een goed aanbod aan accommodaties op Kreta en Kreta en heeft zodoende ook een aantal all-inclusive accommodaties.
thomascook Thomas Cook
Thomas Cook is onderdeel van Thomas Cook Nederland, één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Andere bekende merken van Thomas Cook Nederland zijn Vrij Uit en Neckermann.
Vaya Vaya
Vaya.nl is sinds 2004 een uiterst gebruiksvriendelijke, snelle en overzichtelijke website waarop real-time zon-, camping - en autovakanties kunnen worden gezocht en geboekt.
Vaya.nl heeft een uiterst breed, aantrekkelijk en voordelig aanbod van vakanties naar onder meer Kreta en Kreta.

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013